AMC | Projektjeink

Művészettel a multikulturális közösségekért

AMC logo

Fő célunk a projekttel

Kultúrák közötti párbeszéd előmozdítása művészetekkel, elsősorban a playback improvizációs színház és zene segítségével.

AMC

Leírás

Partnereinkkel azt kutattuk, hogyan lehet művészettel elősegíteni a kultúrák közötti párbeszédet az egy helyen élő – és etnikailag, kulturálisan vagy vallási alapon megkülönböztetett – közösségek között. Zenével és playback improvizációs színházzal teremtettünk kapcsolatot és segítettük a több szinten zajló kommunikációt multikulturális közösségekben, a különböző országokban tartott előadások és műhelymunkák során – Budapesten (magyar és roma lakosság),Tallinn-ban (észt és orosz polgárok), Londonban (helyi etnikai kisebbségi közösségek), Nicosia-ban (görög ill. török lakosok ill. bevándorlók) és Bécsben (bécsiek és bevándorlók).

AMC-partnerek

Magyarországi playback improvizációs színházi partnerünk: PEPITA Társulat

True Heart, Ad Hoc és Pepita

True Heart, Ad Hoc és Pepita – londoni playback-játék, kínai-angol, osztrák, és magyar színészekkel

Szerepünk a partnerségben:

Az AMC-projektnek a Vitakultúra Egyesület volt az elindítója és az együttműködésben a projekt koordinátora. Mi voltunk a kétéves, öt helyszínen zajló nemzetközi projekt legelső találkozójának házigazdái.

AMC logo

A Pepita Társulat fellépői a Kesztyűgyári előadáson

Mérföldkövek

A budapesti programon a Pepita Társulat playback-előadásán és a Dromara Együttes roma zenészeinek és a projekt bécsi és ciprusi vendégművészek közös zenei jam-jén 80 fő vett részt, 2011. március 27-én, a Kesztyűgyárban.

AMC - A kesztyűgyárban - plakát AMC - Dromara

Dromara – a közös fellépés gyümölcseként ketten közülük azóta a Pepita Társulat zenészei

További tervek

A projektben szerzett tapasztalatainkat visszük tovább és különböző közösségekkel megosztjuk. Építjük a projektben létrejött multikulturális közösséget.

AMC

Facebook-közösségünk elérhetősége

Az AMC facebook-oldalán hírekkel, fényképekkel, videókkal várjuk a program iránt érdeklődőket, igazi nemzetközi csapattal, angol, ciprusi, dán, észt, finn, kínai, osztrák vagy német származású alkotótársakkal:
http://www.facebook.com/pages/AMC-Art-for-Multicultural-Communities/187062451323276

AMC AMC

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.

Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért

Az egész életen át tartó tanulás programja - logo

KÖSZÖNJÜK!