Egyesületünk

Közösségeket építünk, 1997 óta. Diák-, civil- és munkahelyi közösségeket egyaránt. Beleéléssel, bevonással és békességet hozó őszinteséggel dolgozunk. Egyesületi munkánk minket is tanít – érzékenységre és lényeglátásra.

Rózsa Dániel

Rózsa Dániel

Másfél évtizede alapítottuk a Vitakultúra Egyesületet, amelynek 2010-ben elnöke lettem. Fontos eredménynek tartom, hogy az utóbbi néhány évben a hazai innovatív működésünk (Társadalmi Párbeszéd Színház) mellett egyre több nemzetközi programnak vagyunk kezdeményezői és alakító résztvevői.

Közösségeket építünk – és közben a saját közösségünket is. Egyéneket és csoportokat fejlesztünk – és közben folyamatosan tanulunk. Szeretek társaimmal együtt dolgozni, élvezem az együtt alkotás örömét.

Kovács Dániel

Kovács Dániel

Örülök, hogy egy lelkes és felkészült csapatban végzem a csoportvezetői, illetve vezetőket támogató munkámat. Hitelességünket az adhatja, hogy azt tanítjuk, amit magunkban már készséggé, ill. szokássá sikerült fejleszteni.

Az önazonosságon túl fontosnak érzem a kedvességet és nyíltságot elültetni a különböző társadalmi szerveződésekben, mindenekelőtt ezek vezetőiben.
Azért képzem magam folyamatosan, hogy ezt természetes egyszerűséggel tudjam megtenni.

Somogyi Beáta

Somogyi Beáta

Én pontosan szeretek dolgozni. Ezt ebben az emberi és szakmai közösségben, Társaimmal meg tudom tenni. Tudok velük egyeztetni, beszélgetni és alkotni. Igyekszem mindezt, valamint playback színházi, drámapedagógia és NLP-s tudásomat átadni projektjeink során azoknak a közösségeknek, akik erre nyitottak.

Hiszünk abban, amit csinálunk: a közösségépítésben, a párbeszédben, az alkotásban, a folyamatos tanulásban és a változásban. Én ezt tanulom képviselni.

Sándor Zsuzsa

Harminc éve, amióta dolgozom, folyamatosan csoportokkal és csoportokban tevékenykedem. A legjobban evvel a csoporttal szeretek dolgozni, és itt érzem a legjobban magam. Mert itt figyelünk arra, hogy olyan munkát végezzünk, ami hasznos, hogy olyat tanítsunk, amiben hiszünk, és úgy csináljuk, hogy közben jól érezzük magukat mi is, és azok is, akikkel dolgozunk.

Folyamatosan tanulunk, igyekszünk időről időre megújulni és fejlődni.
Munkánk során azt adjuk tovább, ami nekünk is örömet jelentett, amitől a mi életünk, a mi csoportunk is jobb lett. És ebből szerencsére bőséges a választékunk!

Abonyi Dávid

Gimnazista korom óta vagyok kapcsolatban a VKE-vel. Sándor Zsuzsa drámatanárunknak és lelkes csapatunknak köszönhetem, hogy megtaláltam azt a munkaterületet, amivel hosszútávon foglalkozni szeretnék. A tanulva-tanítást.

Mert szeretek fejlődni és szeretek fejleszteni. Fontos számomra, hogy ezt másokkal együtt tehessem, a tanulás formáját örömtelivé alakìtva. 2012 óta már tagként, én is részese vagyok a csapatnak.

Jelenleg elsősorban az egyesület békeneveléssel kapcsolatos projektjeibe ásom bele magam, emellett playback színészként és zenészként közreműködöm a VItakultúránál.