Egyesületünk

Közösségeket építünk, 1997 óta. Diák-, civil- és munkahelyi közösségeket egyaránt. Beleéléssel, bevonással és békességet hozó őszinteséggel dolgozunk. Egyesületi munkánk minket is tanít – érzékenységre és lényeglátásra.

Rózsa Dániel

Több mint két évtizede alapítottuk a Vitakultúra Egyesületet, amelynek 2010-ben elnöke lettem. Fontos eredménynek tartom, hogy az utóbbi évtizedben a hazai innovatív működésünk (Társadalmi Párbeszéd Színház) mellett egyre több nemzetközi programnak vagyunk kezdeményezői és alakító résztvevői.

Közösségeket építünk – és közben a saját közösségünket is. Egyéneket és csoportokat fejlesztünk – és közben folyamatosan tanulunk. Szeretek társaimmal együtt dolgozni, élvezem az együtt alkotás örömét.

Kovács Dániel

Örülök, hogy egy lelkes és felkészült csapatban végzem a csoportvezetői, illetve vezetőket támogató munkámat. Hitelességünket az adhatja, hogy azt tanítjuk, amit magunkban már készséggé, ill. szokássá sikerült fejleszteni.

Az önazonosságon túl fontosnak érzem a kedvességet és nyíltságot elültetni a különböző társadalmi szerveződésekben, mindenekelőtt ezek vezetőiben.
Azért képzem magam folyamatosan, hogy ezt természetes egyszerűséggel tudjam megtenni.

Somogyi Beáta

Én pontosan szeretek dolgozni. Ezt ebben az emberi és szakmai közösségben, Társaimmal meg tudom tenni. Tudok velük egyeztetni, beszélgetni és alkotni. Igyekszem mindezt, valamint playback színházi, drámapedagógia és NLP-s tudásomat átadni projektjeink során azoknak a közösségeknek, akik erre nyitottak.

Hiszünk abban, amit csinálunk: a közösségépítésben, a párbeszédben, az alkotásban, a folyamatos tanulásban és a változásban. Én ezt tanulom képviselni.

Sándor Zsuzsa

Negyven éve, amióta dolgozom, folyamatosan csoportokkal és csoportokban tevékenykedem. A legjobban evvel a csoporttal szeretek dolgozni, és itt érzem a legjobban magam. Mert itt figyelünk arra, hogy olyan munkát végezzünk, ami hasznos, hogy olyat tanítsunk, amiben hiszünk, és úgy csináljuk, hogy közben jól érezzük magukat mi is, és azok is, akikkel dolgozunk.

Folyamatosan tanulunk, igyekszünk időről időre megújulni és fejlődni.

Munkánk során azt adjuk tovább, ami nekünk is örömet jelentett, amitől a mi életünk, a mi csoportunk is jobb lett. És ebből szerencsére bőséges a választékunk!

Abonyi Dávid

Gimnazista korom óta vagyok kapcsolatban a VKE-vel. Sándor Zsuzsa drámatanárunknak és az egyesület lelkes csapatának köszönhetem, hogy megtaláltam azt a munkaterületet, amivel hosszútávon foglalkozni szeretnék. A tanulva-tanítást.

Mert szeretek fejlődni és szeretek fejleszteni. Fontos számomra, hogy ezt másokkal együtt tehessem, a tanulás formáját örömtelivé alakìtva. 2012 óta már tagként, én is részese vagyok a csapatnak.

Csatlakozásom óta, új irányt találtam magamnak, szervezeti adminisztrátorként támogatok több civil szervezetet, és tanítom hogyan lehet hatékonyan, biztos stabil rendszereket létrehozni. A szervezeten belül elsősorban a béke-neveléssel, valamint a Társadalmi Párbeszéd Színházzal foglalkozom.

Kur Viktória

Andragógus, képzésszervező és mikrovállalkozás fejlesztő vagyok. Az egyesület munkájával egy EU-s projekt keretében ismerkedtem meg még 2010-ben, és azóta is részt veszek működésében. Legyen szó a háttérfolyamatok szervezéséről, adminisztrációról és a különböző tevékenységek lebonyolításáról, úgy érzem, ezekben tudom a legjobban támogatni az egyesület működését.

Maróti Dénes

Képzőművész vagyok, az egyesület projektjeihez művészetemmel és tanári, tréneri munkámmal járulok hozzá a kreatív, sokszínű, elsősorban a vizuális érzékelést, befogadást és tanulást gazdagító élmények megtervezésével és kivitelezésével. A Társadalmi Párbeszéd Színház és a Fedezd fel a békét Budapesten projektek aktív tagjaként 2013 óta dolgozom ezzel a sokszínű csapattal.

Együttműködő partnerünk

Donáth Attila

Több mint 25 éve tanácsadó, szervezetfejlesztő, tréner, szupervizor és coach szerepkörben végzek közösségi szociális munkát, s ebből majd 20 éve együtt dolgozom a Vitakultúra Egyesülettel számos projektben, valamint közel 10 éve közösen fejlesztjük és vezetjük a Társadalmi Párbeszéd Színház fórumokat.

A különböző területekről származó tapasztalataim integrációja fontos szerepet játszik a munkámban. Rendszerszemléletű megközelítésben dolgozom, a tágabb összefüggések átlátását, alakítását támogatom.

Életutam során kiemelten foglalkoztam hátrányos helyzetű fiatalokkal és felnőttekkel.

Hangsúlyt fektetek az egyének, csoportok, szervezetek, közösségek rejtett erőforrásainak az aktivizálására a művészi kifejezési formák által.