Játsszuk vissza | Projektjeink

Játsszuk vissza! Éljük újra!
Közösségfejlesztés Társadalmi Párbeszéd Színházzal

A Vitakultúra Egyesület az Erasmus+ pályázati program keretén belül összállt partnerséggel együttműködésben a segítő szakmák képviselőinek (pedagógusok, szociális munkások, mentálhigiénés szakemberek stb.) visszajelző-kultúrájának támogatását tűzte ki céljául. Egyéni fejlesztésen keresztül támogatja közösségek és szervezetek hatékonyságát a playback-színház és más művészeti ágak alkalmazásával.

A projektben a Vitakultúra Egyesület koordinálásában a komáromi TANDEM mellett, a sepsiszentgyörgyi Panta Rhei Egyesület és az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesületének ikladi Szederfa Otthona vesz részt.

Célunk, hogy a résztvevők egyéni személyiségfejlődésükön keresztül, az adott partnerszervezeten belüli szerepüket megőrizve, tudatosítva használják a megszerzett új készségeket, kapcsolati és társadalmi kompetenciákat. A megerősödött önbizalom, felelősségérzet és cselekvőképesség egyénként, de a megtartott szervezeti szerepen keresztül teszi lehetővé a többszintű részvételt az adott szervezet céljainak megvalósításában. A fejlesztés során használt alapmódszertan a playback-színházra épít.

2018-ban 3 képzést valósítunk meg, résztvevő országonként egyet-egyet, 2019-ben mindhárom helyszínen tartunk Társadalmi Párbeszéd Színházat a visszajelzés témájában, a segítő területen dolgozó szakemberek ügyében.

Projektpartnerek

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjában valósul meg. A fentiekben foglaltak csak a szerzők álláspontját tükrözik. Az Európai Bizottság sem a megosztott tartalomért, sem annak felhasználásáért nem felelős.

eu-logo

A projekt során készült szellemi termékek

A könyv letöltése: A visszajelzés művészete (pdf)

Download the book in english: The Art of Reflective Communication (pdf)