Nívódíj | Projektjeink

Nívódíjasak vagyunk

Köszönjük az elismerést, amivel Grundtvig tanulási kapcsolatok programunkat elismerte a Tempus Közalapítvány. Sok energiánk és örömünk volt ebben a nemzetközi együttműködésben.

Európai együttműködésből jeles

Nívódíjat kapott a Vitakultúra Egyesület

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kapott a Vitakultúra Egyesület. A rangos elismerést a Művészettel a multikulturális közösségekért című Grundtvig projektjükkel nyerték el. A díjat a Tempus Közalapítvány május 23-ai rendezvényén adták át.

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja keretében megvalósított, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek kaphatnak. Idén 11 intézménynek ítélték oda a nívódíjat. A díjazott Comenius, Leonardo, Grundtvig és Erasmus intézményi együttműködések példaértékű és színvonalas munkájuk eredményeképpen részesülhettek a Tempus Közalapítvány legrangosabb elismerésében.

Több mint 40 projekt közül választották ki a két legjobb Grundtvig tanulási kapcsolat projektet. Ez a pályázattípus nemzetközi együttműködés keretében biztosítja a felnőttoktatással is foglalkozó szervezetek nemzetközi tapasztalatcseréjét és a felnőtt tanulók aktív részvételét a projektekben.

A Vitakultúra Egyesület koordinálásával megvalósult nemzetközi együttműködés a művészetek, elsősorban a zene és az improvizációs színház segítségével mozdította elő különböző kultúrájú közösségek kommunikációját és közösségteremtő tevékenységét. A projektben ciprusi, észt és brit partnerekkel dolgoztak együtt. Innovatív módon vonták be a lakosságot a tevékenységekbe, így valódi hatást sikerült elérniük a helyi közösségekben.

A Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjjal elismert Comenius, Leonardo, Grundtvig és Erasmus projektek bemutatására kiadvány is készült, amely az Egész életen át tartó tanulás program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány honlapján érhető el.

A díjazottakról részletes információ olvasható.

Rólunk olvasható a TEMPUS oldalán.