VISSZAJÁTSZÁS-ÚJRAÍRÁS | Projektjeink

VISSZAJÁTSZÁS-ÚJRAÍRÁS
Erasmus + KA210-ADU projekt

Egyesületünk, a Közösségfejlesztők Egyesülete (KÖFE, HU) és a Panta Rhei Egyesület (PRE, RO) partnereként vett részt a 2022 áprilistól 2023 szeptemberéig tartó időszakban a”Visszajátszás – újraírás” című projektben - Erasmus + KA210-ADU (kisléptékű partnerségek a felnőtt tanulás területén).

A konzorciumvezető szervezet (KÖFE) KÖFE egy magyarországi országos szakmai szervezet, amely közösségfejlesztő szakemberekből, helyi közösségi munkásokból, közösségi vezetőkből áll. A Panta Rhei Egyesület részéről

a playback-színház munkacsoport (Sepsi Playback Társulat) vett részt azzal a céllal, hogy a közös tanulási programok alkalmával megismerjék, saját tapasztaláson keresztül megtanulják a playback-színház alkalmazását, közösségi eszközként, amely a jövőben alkalmassá teszi a társulatukat közösségfejlesztő események megtartására.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjában valósul meg. A fenti leírásban foglaltak a Panta Rhei Egyesület véleményét tükrözik. Az Európai Bizottság sem a megosztott tartalomért, sem annak felhasználásáért nem felelős.

eu-logo

Egyesületünk, a Vitakultúra Egyesület (VKE) első sorban a képzések és szakmai konzultációkban dolgozik és a partnerségben az alkalmazott playback-színházi képzések megtartásában vállaltunk szerepet. Gazdag színházi és tréneri, közösségépítő tapasztalattal bíró szakembereinket inspirálják a valós közösségi kihívások, az alkalmazási területek bővítése, aktualizálása. A playback-színház, alkalmazott formájában, használható közösségfejlesztésre, tréningeken, gyermek és felnőttképzésben, kompetenciafejlesztésre, szervezetfejlesztésre, önismeretre, konferenciák záró eseményeként, integráció elősegítésére, terápiás eszközként. A program keretében két közös képzési alkalomra került sor Magyarországon és Romániában, valamint két multiplikációs eseményre, amelyben a partnerségben résztvevő egyesületek, a gyakorlatban alkalmazva, adják tovább a közösségeik számára a projektben elsajátított módszereket. Közösségi tanulóműhely Tinnye 2022 szeptember 9-11 Közösségi tanulóműhely Sepsiszentgyörgy 2o22 október 21-23 Multiplikációs esemény Sepsiszentgyörgyön – Alkotótábor – 2023 május 19-20 Multiplikációs esemény Kunbábony - Közösségfejlesztők Nyári Egyeteme 2023 június 28-30 A program során a képzés mellett egy rövid film és egy e-kiadvány is elkészült.

A projekt során készült videó és e-kiadvány

Az elkészült filmet itt tudod megnézni:

Az e-kiadványt pedig itt: